Hydromanian lasten ja nuorten sukellustoiminta eli norppatoiminta käynnistyi uudelleen vuonna 2006 useamman vuoden tauon jälkeen. Toiminta on edelleen aktiivista ja 9-15-vuotiaat norppamme kokoontuvat viikoittain harjoittelemaan snorkkelisukellustaitoja Myyrmäen uimahallille. Osallistumme myös sukellusseurojen järjestämiin valtakunnallisiin norpparalleihin, joissa norpat pääsevät testaamaan taitojaan leikkimielisessä kisassa.

Norppien harjoituksissa treenataan ahkerasti snorkkelisukellustaitoja perusvälineiden maskin, snorkkelin ja räpylöiden kanssa. Harkoissa tehdään myös paljon muutakin, kuten hiotaan eri uinti- ja sukellustekniikoita, pelataan uppopalloa ja -kiekkoa, opetellaan pelastustaitoja sekä tehdään monenlaisia harjoitteita pelien ja leikkien varjolla.

Torstaisten harjoitusten lisäksi norpille järjestetään snorkkelisukelluskoulutusta. Ensimmäinen askel on Norpan Taitorata, jolla opitaan niin uima- ja pelastamistaidot kuin perusvälineiden käyttökin. Taitoradan voi suorittaa viikoittaisten harjoitusten yhteydessä. Järjestämme myös snorkkelisukelluksen perus-, jatko- ja turvallisuuskursseja, jotka muodostuvat teoria- ja allasopetuksesta, teoriakokeesta sekä avovesiharjoituksista.

Norppatoimintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä junnuvastaavaan Sanna Alajokeen sähköpostitse sanna.alajoki(ät)hydromania.